Stuffed ‘Corno di Bue’ Peppers

A few days ago I was at the supermarket and noticed these elongated, horn-shaped peppers I had never seen before, whose label said: peperoni Corno di Bue (‘Ox Horn Peppers’): I was curious and bought a few to make some stuffed peppers (which I usually make with bell peppers). I also bought some green chili peppers that turned out to be really, really hot. In the mood for a hot taste, I decided to spice up the stuffing – that I generally make with mince meat, cooked ham, parmesan, eggs and breadcrumbs – with the green chili peppers, Cayenne pepper and Jamaican pepper. Actually, I used only half chili pepper because I feared my tongue would catch fire, but you can add more according to taste.

Ingredients

6 ‘Corno di Bue’ peppers
450 g mince meat
80 g fontina cheese, cubed
60 g cooked ham, cubed
2 eggs
1 tbsp parmigiano reggiano (parmesan)
1 tbsp breadcrumbs (plus more for covering)
1 tbsp fresh chive, chopped
1 tsp coriander seeds, crushed
1 tuft of parsely, leaves chopped
1/2 tsp salt
1/4 tsp Cayenne pepper
1/4 tsp Jamaican pepper
1/2 green chili pepper (more for a hotter taste)
extravergine olive oil

Preparation time: 30-40 minutes
Cooking time: 1 hour and 30 minutes

Serves 3

Preheat oven at 180°C (350°F).

With a knife remove stalk and seeds from the ‘Corno di Bue’ peppers. Wash them inside out.

In a bowl combine all ingredients but oil and ‘Corno di Bue’ peppers. Suff the peppers with the meat mixture and spread breadcrumbs on top. In case, form meatballs with excess meat mixture and cover them with breadcrumbs.

Place in a baking tin, season with salt and drizzle some oil all over the stuffed peppers and meatballs. Cooked covered with tin foil for about 1 hour and 15 minutes. Then remove the tin foil and cook for further 15 minutes till breadcrumbs are golden.

Peperoni ‘Corno di Bue’ ripieni

L’altro giorno al supermercato mi sono imbattuta in una varietà di peperoni dalla forma a corno che non avevo mai visto e che ho scoperto chiamarsi ‘Corno di Bue’: mi hanno incuriosito e ne ho presi un po’ per farli ripieni (di solito uso i peperoni tradizionali). Ho comprato anche un po’ di  peperoncini verdi parecchio, ma parecchio piccanti. Visto che mi andava il pepato, ho deciso di speziare il ripieno – che di solito faccio con macinato, prosciutto cotto, parmigiano, uova e pangrattatto – con i peperoncini verdi, pepe della Cayenna e pepe della Giamaica. Io ci ho messo solo metà peperoncino verde, perché avevo paura che mi andasse a fuoco la lingua, ma se ne può mettere di più a seconda dei gusti.

Ingredienti

6 peperoni ‘Corno di Bue’
450 g di carne macinata
80 g di fontina tagliata a cubetti
60 g di prosciutto cotto tagliato a cubetti
2 uova
1 cucchiaio di parmigiano reggiano
1 cucchiaio di pangrattato (più quello per la copertura)
1 cucchiaio di erba cipollina tritata
1 cucchiaino di semi di coriandolo schiacciati
1 ciuffo di prezzemolo tritato
1/2 cucchiaino di sale
1/4 di cucchiaino di pepe della Cayenna
1/4 di cucchiaino di pepe della Giamaica
1/2 peperoncino verde piccante
olio extravergine di oliva

Tempo di preparazione: 30-40 minuti
tempo di cottura: 1 ora e mezzo

Per 3 persone

Preriscaldare il forno a 180°C.

Con un coltello rimuovere il picciolo e i semi dai peperoni. Lavarli dentro e fuori.

In una ciotola mescolare tutti gli ingredienti tranne l’olio e i peperoni. Riempire i peperoni con il misto di carne e coprire con un po’ di pangrattato. In caso, formare delle polpette con il ripieno in eccesso e passarle nel pangrattato.

Mettere i peperoni e le polpette in una teglia da forno, salare e condire con un po’ d’olio. Cuocere coperto con carta stagnola per un’ora e un quarto circa. Scoprire e cuocere per altri 15 minuti fino a che il pangrattato non risulti dorato.


3 comments
  1. Karen said:

    I love the spice in these, along with the other flavors. I’ve got a bunch of peppers in my fridge…I think stuffing is in order!

  2. I have never made stuffed peppers before – can’t think why not though. Yours look fabulous!🙂 Mandy

  3. Rita said:

    Stuffing peppers is a good way to eat them: we often make them at home. I was taught by my mom who usually cooks them on the stove (delicious… :P) but I prefer the oven because they come out lighter. Hope you two try them!

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